Anter Yasa Poliittista korrektiutta vastaan liberalismin nimissä

Suvaitsevaiston anti: Sitä parempaa rasismia

  • #Suvaitsevaista
    #Suvaitsevaista

 teksti

Suvaitsevaiston antia:

1. Ota etnisyyteni argumenttiisi mukaan.

2. Väitä, että, kun osa persuista ei olekaan rasisteja minua kohtaan, niin se on minun vikani.

(Kummallista, että ihmiset, riippumatta puoleesta, lukevat puoluepoliittisesti sitoutumattomia kirjoituksiani!)

3. Evää pakolaisstatukseni ja käske takaisin maahan, mistä olen pakolainen "taistelemaan islamisteja vastaan siellä".

 1 henkilö

Sitä parempaa rasismia, mikä ei lehdistöä kiinnosta

Koska minua kohtaan saa olla avoimesti niin rasisti, kuin huvittaa. Monesti ovatkin. Nämä "suvaitsevaiset" ovat itse niitä rasisteja, jotka patoavat rasisminsa ja laukaisevat sen, kun kohdalle osuu ihminen, "jota vastaan saa olla rasisti".

Näille kelpaa vain raukat, heidän suvaitsemiseen alistuvat ja reppanat maahanmuuttajat, joiden puolesta he voivat puhua, kasvattaen omaa egoaan.

Heidän mielestä maahanmuuttajalle on vain yksi lokero: jatkuvasti kaikesta olemattomasta rasismista valittava, islamia ylistävä, rinnakkaisyhteiskuntia perustava, vain persuja kritisoiva, taantumuksellinen, huonosti Suomea puhuva ja valkoisen pelastajan tarpeessa oleva.

Muuten heille tulee paha mieli, jos maahanmuuttaja osaakin hyvin Suomea, lähestyy liikaa heidän sosioekonomista statustaan, puhuu itsensä puolesta ja pitää Suomea ihan kivana paikkana.

Sitten ihmetellään, kun integraatio ei toimi, kun minunlaisten sijasta, kuunnellaan heidänlaisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Arvon blogisti.
Olet viherstalinistisen vihan kohde.
Kysymyksessä on nk hyväksyttävä vihapuhe.
Koska kirjoituksesi ei edusta heidän ainoaa oikeaa näkemystään, he huutamalla yrittävät vaientaa sinutkin.
Jatka vaan samaan malliin. Maailmaan mahtuu melua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Eipä noista tarvitse välittää. Useimmat ovat niin syvällä kuplassaan ettei maailmankuvansa voi muuttua millään argumenteilla.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Joo toi pää alaspäin roikkuva kaveri on siitä hyvä esimerkki, suvaitsematon suvakki.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Minun nähdäkseni noissa blogitekstissä näytetyissä kommenteissa ei esitetä mitään vaatimuksia sen suhteen, mitä blogistin pitäisi tai ei pitäisi tehdä tai sanoa, vaan pelkästään kiinnitetään huomiota siihen, että Persut vastustavat blogistin taustalla varustettujen maahanmuuttoa niin kauan kuin eivät näe näiden vastustavan esimerkiksi islamia/islamismia. Jos maahanmuuttaja näin tekee, niin hänestä tuleekin Persujen lemmikki ja valttikortti. Mutta ei kukaan siitä tuota maahanmuuttajaa syyllistä.

Anter Yaşa

1. Kutsu poliittisesti sitoutumatonta maahanmuuttajaa persujen lemmikiksi ja valttikortiksi

2. Väitä ettet ole rasisti

Hienosti menee Janne, hienosti menee.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Arvoisa Anter Yasa, joskus aiemminkin olet tainnut tulla fabossa vastaan ja sanon vain, että olen kanssasi samaa mieltä joissain asioissa, mutta se, miten asiat esität, vieraannuttaa minua ja varmaan montaa muutakin. Jatka silti työtäsi jonka koet tärkeäksi ja toivon että se tuo positiivista muutosta.

Minä en näe, miten nämä blogisi kommentit ovat rasismia ja usko pois, pidän rasismia ihan täytenä paskana. Kaikissa meissä lienee silti pieni määrä rasismia, niin sinussa kuin minussakin. Kaikkia ennakkoluuloja tuskin saamme koskaan karistettua, mutta ainakin voimme koittaa kohdella toisiamme kuten ihmisiä kuuluu.

Se, miksi näen ettei Jannen tai blogisi kommentit ole rasistisia, on se, etteivät ne ota kantaa sinänsä etnisyyteesi, vaan siihen, miten toiset kohtelevat sinua etnisyytesi perusteella, _kunnes_ selviääkin että poliittinen mielipiteesi on jotain ja se vaikuttaakin taas siihen miten he sinua kohtelevat. Eli sanotaan että joku maahanmuuttovirkailija lukee papereista nimesi, syntyperäsi yms. taustatiedot, tulee lopputulemaan ettei oleskelulupaa tule myöntää. Sitten hän saa selville että voisi hyötyä sinusta tavoilla A, B ja C, ja päättääkin puoltaa oleskeluluvan. Ei se tietenkään sinun vikasi ole miten sinuun suhtaudutaan siltä osin kun et voi siihen vaikuttaa enkä näe kenenkään sinua syyllistäneen siitä myöskään. Korjaa jos koet asian toisin. Eikä Juha tai Esa sinulta ollut turvapaikkaa myöskään eväämässä. En ymmärrä mistä moisenkin käsityksen sait? (umpisurkeat suttaukset btw..)

Älä vain lipsu siihen samaan suvaitsevaiston syntiin että näet rasismia joka puolella. Minusta noissa jutuissa ei ollut mitään rasistista ja olen noita kommentteja suositellutkin. Niiden pointti oli siinä, etteivät persut todennäköisesti kohtelisi sinua tasavertaisesti kuten meitä valkoisia pohjoisen natiiveja, ellet kirjoittelisi heille tärkeistä aiheista niistä näkökulmista kuin kirjoitat. Jos kirjoittaisit vaikka humanitäärisestä maahanmuutosta positiiviseen sävyyn, et enää sopisi heidän "lemmikikseen". Eivätkä kaikki mielipiteesi heidänkään narratiiviinsa varmasti mahdu.

T. toinen ateisti

Anter Yaşa Vastaus kommenttiin #13

https://en.wikipedia.org/wiki/Regressive_left

Mä kirjoitan jatkuvasti humanitaarisesta maahanmuutosta positiivisesti. Se oli syy miksi erosin persuista. Enemmän perehtymistä, vähemmän olettamista ja olennaisesti vastaanasettumista, kiitos!

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #20

Näin luinkin fb:stäsi jo ennen kommenttiani, siksi sen mainitsinkin. Ja tarkoitin lähinnä jos kirjoitat tänne blogin tuosta aiheesta. Tuskin on samat tykkääjät paikalla. Oleta siis sinäkin vähemmän mitä minä tiedän, vastaanasettumista(?) en ymmärrä?

Nyt kun äkkipikaisuuksissasi kirjoitit monta lyhyttä kommenttia niin:
"Jos jokin on lemmikki, se on juuri niiden puolueiden maahanmuuttajat, jotka asettuvat kertomani laatikon sisälle ja antavat sinunlaisten määrittää, mikä on rasismia ja mikä ei. Kyllä, se on täyttä rasismia ylipäätänsä ruveta kutsumaan ketään lemmikiksi, johtuen etnisyydestäni, vain ja ainostaan sen takia, että olet olennaisesti asettunut vastaan persufobiastasi, vaikka en persu ole ollut melkein 2v."

Siis huh-huh, ensin sanot että mamut lemmikkejä, sitten sanot että se on rasismia, eli ihan itse harjoitat rasismia omilla kriteereilläsi samassa vastauksessa jossa sanot "minunlaisteni" haluavan määrittää mitä rasismi on. Ja vain tietyllä etnisellä porukallako on sitten oikeus määrittää mitä rasismi on? That's pretty racist to me.

"Maahanmuuttaja ei ole kenenkään lemmikki, ihan sama kuinka sellaiseksi haluaisit kutsua. Katsoisin nyt sinuna peiliin, ennen kuin ketään muuta rupeat rasistiksi leimaamaan."

Öö, ihan itse omassa viestissänikin myönsin että meissä kaikissa, myös minulla, on rasistisia ja ennakkoluuloisia asenteita. Ehkä sunkin kannattaisi miettiä miten helposti noita rasisti-kortteja jakelet. Lienee joku ennätys jo tässä blogissa.

Olin kahden vaiheilla että alanko seurata sua vai en, tää vastauksesi päätti sen kohtalon ainakin toistaiseksi. Toivoin järkevää keskustelua, ilmeisesti sinä et. Eipä liene ihmekään että olet lyhyessä ajassa onnistunut polttamaan niin paljon siltoja ja atidat kaivautua vain syvemmälle poteroosi.

Pakko sanoa että vastauksesi yllätti, ajattelin että olet ihan fiksu tyyppi.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #36

Menisit jo nukkumaan ennen kuin nolaat itsesi vielä pahemmin.

Anter Yaşa Vastaus kommenttiin #36

Kommentoija estetty kommentoimasta enempää asiattomista ja rasismia tukevista kommenteista.

Anter Yaşa Vastaus kommenttiin #13

Jos jokin on lemmikki, se on juuri niiden puolueiden maahanmuuttajat, jotka asettuvat kertomani laatikon sisälle ja antavat sinunlaisten määrittää, mikä on rasismia ja mikä ei. Kyllä, se on täyttä rasismia ylipäätänsä ruveta kutsumaan ketään lemmikiksi, johtuen etnisyydestäni, vain ja ainostaan sen takia, että olet olennaisesti asettunut vastaan persufobiastasi, vaikka en persu ole ollut melkein 2v.

Anter Yaşa Vastaus kommenttiin #13

Maahanmuuttaja ei ole kenenkään lemmikki, ihan sama kuinka sellaiseksi haluaisit kutsua. Katsoisin nyt sinuna peiliin, ennen kuin ketään muuta rupeat rasistiksi leimaamaan.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Useat uusmarxistit ovat vihaisia kaikille kurdeille kun peittosivat ISISin, minkä jäseniä muutama äärivassari tälläkin sivustolla vertasi suomalaisiin talvisodan sankareihin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Persufobia on korvikerasismia.
Ihminen on laumaeäin jolle aina on olemassa meidän lauma ja muiden laumoja eikä erottelu suinkaan perustu aina etniseen taustaan. Todennäköisesti jonkinlaista rasismia eli jonkun vieraan lauman vieroksumista löytyy jokseenkin kaikista ihmisistä. Olennaista on, minkälaisia muotoja se saa, kuinka jyrkkää se on, kuinka paljon se vääristää havaintoja ja estääkö se ajattelun.

Noista bogin esimerkkitapauksista sanoisin, että aika pahaksi on jo päässyt.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä tuossa jotain perää on, että maahanmuuttajalta vaaditaan "punavihersuvakkipiireissä" tiettyä roolia, lähinnä uhriutumista.

Esimerkiksi virolaiset ja venäläiset maahanmuuttajat eivät ole paljoa valitelleet kohtaamastaan rasismista, mutta eipä heitä sitten oikein näy esim. tv:n maahanmuutto-ohjelmissakaan, vaikka ovat suurimpia mamuryhmiä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Oletko tullut ajatelleeksi, että keskimääräisen virolaisen tai venäläisen pärstä ei poikkea suomalaisesta yhtä selvästi kuin kurdin, neekereistä puhumattakaan?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ja jos poikkeaa, pitää alistua poliittiselle tosikkomaisuudelle. Jo kymmenen vuotta sitten oli musiikkikuvioissa tilanne sellainen, että "Badu&Rasistit" ei kelvannut mustan, senegalilaisen, suomalaistuneen muusikon kokoonpanon nimeksi, vaikka siihen aikaan suomalaisista rasisteja olan takaa leivottiin, mutta tämä huumori taisi osua omaan nilkkaan:)

Huumorin kieltäminen on totalitarismin merkki.
Lauantai-illan ratoksi: poliittisesti korrektoidut Badu&Suomipojat: "Tule Markka Takaisin" https://www.youtube.com/watch?v=rSJIguLKsfM

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Väisälän vastaus sopii ehkä siihen, etteivät ryssät valittele ryssittelystä, mutta ei ollenkaan siihen, etteivät aiemmassa kommentissani mainitut suurimmat maahanmuuttajaryhmät ole osuuttaan vastaavasti äänessä, kun maahanmuutosta Suomeen keskustellaan. Siis kommenttiisi voi sisältyä se ajatus, että oikea mamu on uhriutuva mamu tai ongelmiin joutunut mamu. Tämä ajatus vaikuttaisi ainakin olevan median maahamuuttajakuvassa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #14

En tarkoittanut mitään sen monimutkaisempaa kuin, että tottahan rasismia todennäköisemmin kohtaa se, jonka "rotu" ilmiselvemmin poikkeaa valtaväestöstä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Joka päivä blogi maahanmuuttoa vastaan. Tuollaista ei jaksa persutkaan.

Vaalit lähestyvät, tuskin sinullakaan on sanottavaa enää toukokuussa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Reilumman kotouttamisen ja kohtelun puolesta, ystävä hyvä, Anter Yasa kirjoittaa. Ja juuri oikeaan aikaan, vaalien alla!

Maahanmuuttovastaisuus tarkoittaa siis uuskielellä islamismin vastaisuutta ja maahanmuuttomyönteisyys islamismin positiivista diskriminaatiota. Yritetään ymmärtää näitä uusia käsitteitä.

Anter Yaşa

Miten ihmeessä tulkitsit tämän maahanmuuttoa vastaiseksi!? Minä kritisoin päivittäin islamia, en maahanmuuttoa, mutta kaltaisesti ovat tehneet niistä synonyymin!

Anter Yaşa

Olen kuule viimeiset kolme vuotta jatkuvasti, joka päivä, riippumatta vaaleista kirjoittanut humanitarismin, sekularismin ja liberalismin puolesta. Kaltaisesi ei liberaalia maahanmuuttajaa islamistista osaa edes erottaa. Käsitätte islamin kritiikin rasismina, jolloin tulette jopa pakolaisille huutamaan, kuinka islamin kritiikki olisi maahanmuuton vastustamista. Te olette se ongelma, mitä "vastaan asetetutte". Te olette ne suvaitsemattomat, mistään mitään ymmärtämättömät, leimaajat ja kiusaajat. Teidän aika on nyt ohi. Sori.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Olet Anter asian ytimessä.
Niin kauan on hyvä kun vihervasemmisto saa ja voi puolustaa "rasistisesti" käsiteltyjä ihmisiä. Kyseessä i tarvitse olla pakolainen Lähi-Idästä tai maahanmuuttaja jostain muualta. Pääasia että on joku jonka kaltoin kohtelusta voidaan syyttää rasistiksi. Ja tämä täysin riippumatta siitä minkälaisesta kohtelusta on kyse. Rasismista tai vain todellisuudesta.
Sillä ei ole mitään merkitystä esimerkiksi Perussuomalaisten suhteen että heidän joukossaan on pakolaisia ja maahanmuuttajia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Ihan vain blogin kirjoittajalle ja aika monille muillekin jotka tahallaan tai typeryyttään ( Persuista ei aina tiedå ) ei ymmärrä lukemaansa.

Olen puhunut koko ajan Persuista, en itsestäni.

Minua huvittaa, etä Anter käy niiden kimppuun jotka ovat antaneet hänelle turvapaikan koska häntä vainottiin, mutta ylistää niitä jotka olisivat sen häneltä evänneet hänen etnisyytensä takia.

Anter syyttää siis rasismista kaikkia Ei-rasisteja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Minua huvittaa, etä Anter käy niiden kimppuun jotka ovat antaneet hänelle turvapaikan"

Ei taida veri kiertää päässä, mistä tiedät kyseisten viranomaisten poliittisen asennoitumisen?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#16
En ole puhunut viranomaisista yhtään mitään. Mitä helvettiä ne tähän kuuluu?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #17

Viranomaiset antavat sen turvapaikan, ei mikään yksittäinen puolue tai sen kannattajat.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #18

#18
Viranomaiset antavat sen turvapaikan, ei mikään yksittäinen puolue tai sen kannattajat.
..................

Heh, kiitos tiedosta :)

Teidän lueteun ymmärtäminen lienee alakoulutasoa kun tuommoista pukkaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #17

Viranomaiset myöntää turvapaikan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Ei nyt sentään kaikille turvapaikanhakijoille.

P.S. Käytin Juha Makkosen omaa terminologiaa, että menisi viesti paremmin perille.

Anter Yaşa

Voi vitsi Juha, jos argumenttisi eivät perustu mihinkään muuhun kuin pakolaisstatukseeni ja etnisyyteeni, niin väitän vahvasti, että olet itse se, mitä vastaan saarnaat. Sinäkö henkilökohtaisesti olit pelastamassa? Pitääkö minun nyt olla sinulle, oi, niin kiitollinen, suuri ja mahtava, suvaitsevainen pelastajani! Olet pelle, vaikka kuinka rumasti olisikin sanottu. Tarkista itsesi, ihan oikeasti.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Voisiko sittenkin olla olemassa sellainen pienen pieni mahdollisuus, että olet vähän turhan herkkä triggeröitymään ja uhriutumaan? Kokemustesi takia se on inhimillisesti hyvinkin ymmärrettävää, mutta asiaasi se ei varsinaisesti edistä, mikä on harmi, koska asiasi on oikeasti tärkeä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Sensitiivisyys on aikamme kehitystrendi, joka hakee vielä sosiaalisia rajojaan, mutta samaa mieltä kanssasi.

Anter Yasalle annettakoon tämä ylisensitiivisyys anteeksi, hän on uusi tällä alustalla ja reagoi maan tavalla, mielensä pahoittamalla:)

Yasan omakohtaisista kokkemuksista puhuttaessa, en tiedä miten itse olisin reagoinut, jos olisin paljastanut oman puolueeni (SDP) ja vastuumedian lemmikin, lelukauppias Ramin rikolliset toimet ja saanut siitä hyvästä puoluejohdolta kurat niskaan ja potkun perseeseen, sen sijaan että olisivat kiittäneet maineen ja kunnian pelastamisesta.

Yasan ei tarvitse palata Syyriaan, hän taistelee jihadisteja vastaan Suomessa ja siksi sai jihadistipaskat perään. Jannen, joka kommenttiasi tykkäsi, kannattaisi tarkistaa ketkä vainoavat ketä Suomessa, joka alati vertaa kommenteissaan "muslimivainoja" juutalaisvainoihin kolmannessa valtakunnassa.

Multikulttia se vain on, joskin vain kaksi kulttuuria tässä islamväännössä toistensa kanssa kilpailee, avoin demokratia ja suljettu teokratia, jota Yasan perhe lähti pakoon. Se paska, mitä islamilaisessa teokratiassa on, tulee myös islamia pakoon lähteneiden muslimien perässä täysin edesvastuuttoman pakolaispolitiikan takia.

Annetaan ensin turvapaikka vainotulle ja sitten perään vainoojalle. Loistavaa, humaania mahanmuuttopolitiikkaa!

Anssi Pajala, vuodatukseni ei koskenut suoraan kommenttiasi, sori, että vähän rönsyilin.

Jukka Ryhänen

Olet todella fiksu tyyppi Anter. Aivan mielettömän hyviä kirjoituksia !

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hyvä esimerkki näistä lemmikeistä oli aikanaan maahanmuuttaja nainen, joka kyllästyi suvaitsevaiseen eliittiin ja haukkui heidät raisteiksi ja taisi koko kansankin siinä häslingissä, hän kait vaikuttaa nykyään Hollannissa.

Vihreiden Hautala oli rukoillut "Älä lähde, tarvitsemme sinua politiikassamme". Lemmikki teoria siis on totta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Täytyy sanoa, että tämä on minulle kielentutkimuksen ja ihmistieteiden ammattilaisena nyt ensimmäinen kerta täällä Uuden Suomen blogistanissa, kun en ymmärrä kirjoittajan ajatuksenkulusta yhtään mitään. Onnittelen hyvästä suorituksesta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ketähän onnittelet suorituksesta? Minä olen 30 vuotta toiminut tulkkina yhteiskunnan kaikilla tasoilla ja lähes kaikilla aloilla ja kiitän luojaani, ettei enää tarvitse, en ehtisi sopeutua käsitteiden muuttuviin merkityksiin.

Politiikkojen jotenkutensitenmiten-kapulakielestä oli muutenkin vaikea muotoilla järkevältä kuulostavaa puhetta ja löytää ajatus. Joskus oli pakko keskeyttää ja pyytää tulkattavaa puhumaan selkokieltä. Nykyisin olisi tarkennetteva mitä hän milläkin käsitteellä tarkoittaa.

Mamujen kotoutuksessa kannattaisi siirtyä suoraan kolmiulotteisiin avaruusmalleihin, niiden toiminta olisi helpompi käsittää kuin nykyistä orwellilaista politiikan kieltä. Alla oleva linkki vain hipaisee uuskielen problematiikkaa:

"Orwellilainen kieli valtaa politiikan – vastuun pakoilu on nyt vastuun kantoa"

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006035813.html

Anter Yaşa

En epäile sitä hetkeäkään, että ymmärryksesi ei riitä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Esa-Jussi Salmisen kanssa samaa mieltä, harvoin saa lukea niin sekavaa tekstiä kuin Yasan näppäimistöstä lähtee. Ns, "punainen lanka" on Yasan ajatuksenjuoksusta täysin kadoksissa.

Anter Yaşa

Johtuu siitä, että olette täysin kykenemättömiä katsomaan peiliin. Älykkäämmät ja maailmaa nähneet ymmärtävät. Onneksi en ole täällä miellyttämässä teitä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kyseessä lienee se että ei haluta eikä uskalleta ymmärtää.
Ymmärtäminen vaatisi sen yksinkertaisen asian että myöntää, edes itselleen, olleensa ymmärtämätön.
On hyvä että et halua miellyttää ketään, se on se ensimmäinen alistumisen merkki. Alistumisen jota sitten käytetään hyväksi oman egon nostamiseksi tyyliin: "Kyllä me olemme hyviä kun......"

Tähän voi jälleen laittaa sen, jonkun viisaan joskus lausuman: "Ihmisen saa paljon helpommin uskomaan uusiin valheisiin kuin myöntämään että hän on uskonut valheisiin."

Anter Yaşa Vastaus kommenttiin #48

Se on kyllä niin tragikomedista, kun kirjoittaa näiden asenteesta, tulevat argumentoimaan asenteen olemassaoloa vastaan, ilmentämällä täysin sitä asennetta. En tiedä itkeäkö vai nauraa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Peiliin katsomisesta ja islamista tuli mieleen Abbas Baydoun runolliset sanat. Baydoun kirjoitti aikoinaan kolumnia libyalaiseen "As-Safir"- lehteen "astuen itsekritiikin ja feflektion vaaralliselle vyöhykkeelle"*

”Monet meistä etsivät tekosyitä välttyäkseen vilkaisemasta peiliin, etteivät huomaisi sieltä vääristyneen naaman kurkistusta, toisenlaisen islamin pärstää, eristäytymistä ja mielivaltaista väkivaltaa saarnaavaa islamia, joka vähitellen ottaa meistä yliotteen - ennen pitkää itsellemme valehtelu kohtaa huippunsa ja nuo kasvot ovat todelliset kasvomme.”

Sama koskee poliittisen islamin vaikutuksen vähättelijöitä, kaikki rakastivat Charlieta parin viikon ajan, eurooppalaisten tärkein arvo, sanavapaus, kuitenkin unohtui ja jatkaa kaventumistaan. Huomaamatta päädymme tilanteeseen, jossa olemme jakautuneet multikultin mukaisiin uskonnollisiin, poliittisiin, sosiaalisiin, etnisiin, kansallisiin jne kuppikuntiin kuin Venäjällä konsanaan, ettei järjestystä pitele kuin totalitarismi. EU hyväksyy parhaillaan tiukassa tahdissa netin globaalia kehitystä estäviä lakeja, joten "homo europaeus"- aivopesu tulee vahvistumaan entisestään.

* Saksanjuutalaisen kirjalija-toimittajan Ralph Giordanon ilmaisu hänen kirjeessään Saksan presidentille kymmenen vuoden takaa, samaten Baydoun lainaus. http://elina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55627-ongelm...

Jukka Ryhänen

Kummallisesti jostain ilmestyi henkilöitä joiden oikeuskäsitys poikkeaa normaalista ja he tuovat sen vielä ilmi?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nämä makkoset kehittää taas omissa päissään kuvitelmia persuista ja sitten tyrkkäävät ne omat kuvitelmat tänne omasta mielestään faktoina, sitä se jatkuva puussa väärin päin roikkuminen aiheuttaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Anter, kirjoitat tuolla aiemmin kommentissasi #20, että erosit perussuomalaisista siitä syystä kun itse kirjoitat myönteisesti humanitaarisesta turvapikkapolitiikasta. Rohkenen kysyä sinulta, näetkö todellakin maamme harjoittaman turvapaikkapolitiikan (sisältää juuri humanitäärisen maahanmuuton) asialliseksi?
Etkö ole yhtään huolissasi siitä, että tällä nykyisellä politiikalla tulee oleskeluluvan saajiksi tahoja, jotka eivät voi elää sovussa keskenään (poliittiset vainot, uskonnon erilaiset tulkinnat)? Miten käynee sisäisen turvallisuuden myöhemmin? Vainotut voivat joutua uudelleen vainotuiksi vai miten ajattelet?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset